США і ЄС закликають Україну підвищити людям ціни на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США і ЄС закликають Україну підвищити людям ціни на газ

Енергетика
5531
Енергетична рада Сполучених Штатів та Європейського Союзу закликає Україну переглянути внутрішні ціни на газ для покращення фінансового становища Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державного департаменту США з посиланням на заяву енергетичної ради США та ЄС.
"Енергетична Рада визнає актуальність для України реалізації... давно обіцяних реформ внутрішньої ціни на газ, щоб поставити "Нафтогаз України" на шлях відшкодування витрат і стабілізувати його фінансове становище", - йдеться в заяві, зробленій за підсумками засідання ради в Вашингтоні (США) 28 листопада.
США та ЄС також вважають, що реалізація владою України реформ у газовому секторі дозволить залучити інвестиції міжнародних фінансових інститутів і приватного сектора в модернізацію газотранспортної системи.
Крім того, енергетична рада закликала Україну прийняти відповідне законодавство про розподіл продукції, щоб залучити міжнародні інвестиції в сферу традиційних і нетрадиційних джерел енергії, підвищення енергоефективності.
Енергетична Рада схвалила приєднання України до Енергетичного співтовариства з 1 лютого, відзначивши її важливу роль в енергетичній безпеці Європи і її кроки в напрямку підвищення торгово-економічних зв'язків з Європою.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас