Нафта дешевшає на чутках про зниження рейтингів найбільших банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на чутках про зниження рейтингів найбільших банків

Енергетика
355
Світові ціни на нафту в середу скорочуються на тлі повідомлень про зниження міжнародним рейтинговим агентством S&P рейтингів низки найбільших світових банків, свідчать дані торгів.
Вартість січневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 8:35 мск знизилася на 0,6 долара або на 0,66%, - до 99, 13 доларів за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent скоротилася на 0,36 долара або на 0,32%, - до 110,46 долара за барель.
Раніше ЗМІ повідомили про те, що міжнародне рейтингове агентство S&P знизило рейтинги низки найбільших банків світу, зокрема Bank of America Corp., Citigroup Inc., Goldman Sachs Group Inc. і Barclays.
Тим не менше, більш стрімкому падінню цін на сировину перешкоджає сильна статистика зі США. Напередодні дослідницька компанія Conference Board опублікувала дані щодо індексу довіри споживачів до економіки США, який у листопаді поточного року різко виріс - до 56 пунктів з переглянутого убік підвищення показника за жовтень на рівні 40,9 пункту. Таким чином, показник виявився набагато кращим, ніж прогнози - аналітики прогнозували, що показник зросте лише до 44 пунктів з початкового показника вересня 39,8 пункту.
За словами аналітика PFGBest в Чикаго Філа Флінна, думку якого передає агентство Bloomberg, саме дані щодо індексу довіри споживачів надають підтримку цінам на нафту.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас