Японія відмовиться від зобов'язань після припинення Кіотського протоколу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія відмовиться від зобов'язань після припинення Кіотського протоколу

Енергетика
848
Японія не буде брати на себе додаткові зобов'язання зі скорочення викидів в атмосферу парникових газів після того, як дія Кіотського протоколу офіційно припиниться в 2012 році.
Уряд країни виступає за те, щоб на заміну цьому документу було прийнято нову всеосяжну угоду про боротьбу з глобальним потеплінням за участю всіх провідних країн, включаючи США і Китай, передає ИТАР-ТАСС.
Така позиція була сформульована на засіданні японського кабінету міністрів у зв'язку з 17-ю конференцією Рамкової Конвенції ООН про зміну клімату, що відкрилася в південноафриканському місті Дурбані.
"Ми повинні прагнути до вироблення єдиної для всіх і юридично обов'язкової рамкової структури", - заявив на нараді прем'єр-міністр Есіхіко Нода.
На конференції в Дурбані чекають важкі дискусії про те, як подолати вакуум у міжнародних зусиллях з боротьби з потеплінням клімату після припинення дії Кіотського протоколу. Він передбачає, що промислово розвинені держави з 2008 по 2012 роки повинні скоротити обсяги викидів парникових газів, в середньому, на 5% від рівня 1990 року. Для Японії цей показник становить 6%. У Кіотському протоколі не беруть участь такі країни, як Китай та Індія, а США вийшли з цього документа, пославшись на те, що його положення підривають основи національної економіки.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас