Фондовий ринок: премаркет від інтернет-брокера iTrader (28.11.) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок: премаркет від інтернет-брокера iTrader (28.11.)

Фондовий ринок
198
У понеділок, 28 листопада, перед відкриттям торгів на українському фондовому ринку сформувався позитивний зовнішній інформаційний фон. З ранку на ринках Азії і Європи спостерігається впевнене зростання котирувань. Ф'ючерси на основні американські фондові індекси торгуються з підвищенням у середньому на 1,5%, ціни на нафту також демонструють зростання, російські майданчики перебувають у зеленій зоні, індекс РТС додає 2,3%.
Приводом для ранкового оптимізму послужила інформація про можливе виділення Італії кредитної лінії від МВФ в обсязі 400-600 млрд. євро за ставкою 4-5% річних. З урахуванням того, що 10-річні папери країни торгуються зараз за ставкою 7,24%, а в п'ятницю Італія розмістила 6 міс. векселі з прибутковістю 6,5% і 2-річні - 7,83%, такі умови є більш ніж прийнятними для Риму. До того ж озвучена сума дозволить повністю рефінансувати країні держоблігації, що погашаються в 2012 році, для чого знадобиться близько 250 млрд. євро. Проте дана новина поки не отримала офіційного підтвердження і протягом дня інвестори будуть уважно стежити за висловлюваннями офіційних представників МВФ.
Крім цього, підтримку ринкам на відкритті надає інформація про те, що європейські політики змогли домовитися про посилення EFSF і, як очікується, міністри фінансів країн єврозони проведуть у вівторок зустріч, на якій можуть бути підписані відповідні документи. Йдеться про запуск через Європейський фонд фінансової стабільності механізмів гарантування і створення можливості для купівлі фондом облігацій, а також про правила надання кредитів окремим країнам.
Сьогодні в Білому Домі пройде зустріч президента США з європейськими лідерами, на якій обговорюватимуться перспективи світової економіки та шляхи вирішення європейських боргових проблем. Можливо, що за підсумками саміту ЄС-США буде оголошено про участь Америки в наданні допомоги європейським країнам. Також сьогодні відбудеться аукціон з розміщення облігацій в Італії. Протягом сьогоднішньої торговельної сесії будуть опубліковані такі макроекономічні дані:
11:00 - Європа - Приватні позики (Щорічний), прогноз 2,7%.
11:00 - Європа - Ділова довіра в Італії, прогноз 93,4 пункту.
11:00 - Європа - Грошовий агрегат M3, прогноз 3,4%.
14:00 - Європа - Індекс споживчої клімату Німеччини (Gfk), прогноз 5,1 пункту.
14:00 - Європа - Індекс споживчих цін (ІСЦ) Німеччини (Щомісячний), прогноз 0,1%.
17:00 - США - Продажі нового житла, прогноз 312 тис.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас