Нафта дорожчає на збільшенні оптимізму щодо Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на збільшенні оптимізму щодо Європи

Енергетика
577
Світові ціни на нафту в понеділок ростуть на тлі повідомлень про можливе надання Міжнародним валютним фондом (МВФ) фіндопомоги Італії, а також надіях, що з'являються, про поліпшення економічної ситуації в регіоні, свідчать дані торгів.
Вартість січневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку виросла на 1,45 долара або на 1,50%, - до 98,22 долара за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зміцнилася на 1,26 долара або на 1,18%, - до 107,66 долара за барель.
Позитивний вплив на настрої інвесторів мають новини з Європи, де напередодні ЗМІ повідомили про те, що МВФ розробив програму екстреної допомоги Італії в розмірі до 600 млрд євро на випадок значного ускладнення економічної ситуації країни.
Учасники ринку сподіваються, що кроки з подолання боргової кризи в Європі можуть підтримати попит на сировину.
"Здебільшого все торгується разом. Чим більше ЄС, ЄЦБ і МВФ докладають зусиль для допомоги єврозоні - тим краще це позначиться на фондових ринках, - вважає старший аналітик Adam Mesh Trading Group Метт Гроссман, думку якого наводить американський телеканал CNBC. - Чим менше вони роблять, тим вищими будуть прибутковості за суверенним боргом, тим гіршою буде динаміка на фондових ринках та нафти".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас