Приватизацію припинять, нема кому прибирати під’їзди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватизацію припинять, нема кому прибирати під’їзди

Нерухомість
74
Не встигли оформити на себе житло? - Вам не поталанило. Адже приватизовувати помешкання можуть заборонити. Принаймні на цьому наполягає керівник Мінрегіонбуду Анатолій Близнюк. За його словами, лише так українці матимуть стимул дбати про багатоквартирні будинки.
Приватизацію житла можуть припинити. За словами голови Мінрегіонбуду Анатолія Близнюка, 92% жителів уже оформили на себе помешкання. І лише 8% цього не зробили. На думку міністра, незавершеність приватизації не дає змогу масово створювати ОСББ. Ситуація нелогічна. В той час, як квартири у багатоповерхівках - у приватній власності, під’їзди - нічийні.
Павло Міхайліді, голова Громадської Ради з розвитку саморегулювання:
"Мы будем предлагать, чтобы покупка жилья была инвестиционная. Или подъездами, этажами или же домами. Таким образом, мы увидим собственника. Т. е. мы хотим предложить в нашей стране такую культуру и в том числе вид деятельности, как доходный дом. Во все развитом мире люди строят дома и сдают их в найм".
Комунальники довели свою неспроможність якісно обслуговувати житловий фонд. Тому пропонують залучати приватний бізнес. Адже лише з появою конкуренції комунальні послуги надаватимуть якісно.
В'ячеслав Биковець, в. о. президента Союзу приватизованих підприємств:
"Сьогодні є досить багато прикладів, коли бізнес і коли малий бізнес бере участь і надає відповідні послуги. Це і вивезення сміття, це і прибирання, це і інші послуги. Безумовно, проблематично водопостачання, теплопостачання".
У модернізації житлового господарства зацікавлені й ріелтери. Адже попит та ціни на доглянуте житло - зростатимуть. І до цього мають долучитися самі жителі.
Дмитро Корчев, член Асоціації спеціалістів із нерухомості:
"Саморегулируемые организации - это тот механизм, который позволяет на рынке любых услуг предоставлять именно качественный этот объем услуг именно потребителям. Не самому бизнесу иметь с этого какие-то выгоды, а именно потребителям иметь наибольшие, скажем так, преференции в этом вопросе".
Збільшення кількості самоврядних організацій та залучення бізнесу сприятимуть демонополізації ЖКГ, вважають фахівців. І як наслідок - поліпшиться якість послуг.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас