Експерт: Енергобезпека столиці буде залежати від приватизації "Київенерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Енергобезпека столиці буде залежати від приватизації "Київенерго"

Енергетика
195
Влада України повинна на законодавчому рівні заборонити для недобросовісних і непрозорих інвесторів участь у приватизації стратегічних для країни галузей, однією з яких є енергетика. Про це заявив журналістам колишній міністр палива та енергетики Іван Плачков.
"Київенерго" - це єдина в Україні компанія, яка в одній особі об'єднує і генерацію, і обленерго. При цьому, для нормального забезпечення міста теплом і електроенергією необхідно вкласти в "Київенерго" не менше 22 мільярда гривень. Тому енергетична безпека Києва буде прямо залежати від інвестора, який прийде в компанію", - зазначив він.
За його словами, на сьогоднішній день не існує механізму недопущення недобросовісних покупців до приватизації таких об'єктів, як "Київенерго". "Мова йде про необхідність зміни законодавства", - зазначив він.
Нагадаємо, 9 листопада Фонд держмайна проведе конкурс з продажу 25% акцій "Київенерго". Заявки на участь у торгах подали найбільший приватний енергохолдинг країни - компанія ДПЕК, що належить СКМ Ріната Ахметова, і обласна енергопостачальна компанія "Полтаваобленерго", яка не розкриває своїх кінцевих бенефіціарів.
"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас