Експерт: Фонд держмайна повинен провести дооцінювання активів Західенерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Фонд держмайна повинен провести дооцінювання активів Західенерго

Енергетика
195
Фонд держмайна зможе виручити від приватизації 45,103% акцій енергогенеруючої компанії Західенерго більше коштів, ніж планував. Про це заявив перший заступник Спеціальної контрольної комісії Верховної ради з питань приватизації Олександр Бондар.
"Враховуючи, що заявку на участь в конкурсі з приватизації Західенерго подала тільки одна компанія - ДПЕК, то відповідно до процедури, ФДМ повинен запропонувати компанії провести додаткову незалежну оцінку пакета акцій, що продається. Якщо ДПЕК погодиться з вартістю акцій, визначеною за результатами незалежної оцінки, тільки тоді фонд підпише з нею договір купівлі-продажу", - зазначив він.
За словами Бондаря, як показує практика, незалежна оцінка завжди виявляється вищою, ніж початкова ціна. "Проте, враховуючи тривалість процедури вибору незалежного оцінювача і проведення ним оцінки, акції підприємства можуть бути продані тільки в наступному році", - вважає він.
Фонд держмайна і компанія ДПЕК домовилися провести незалежну оцінку 45,103% акцій енергогенеруючої компанії Західенерго. Таке рішення прийнято на засіданні конкурсної комісії з приватизації цього пакета акцій.
Фонд визначив вартість пакета акцій Західенерго на рівні 1,932 млрд грн. Цінова пропозиція ДПЕК перевищила стартову ціну на 100 тис. грн.
Конкурс з продажу 45,103% акцій ПАТ Західенерго був оголошений 5 жовтня 2011 року. За умовами конкурсу, покупець акцій Західенерго повинен буде протягом 6 місяців погасити кредиторську заборгованість компанії перед бюджетом, пенсійним та соціальними фондами. Кредиторська заборгованість компанії за підсумками I півріччя 2011 року склала 2,68 млрд грн.
ПАТ Західенерго експлуатує 23 енергоблоки на Бурштинській, Ладижинській і Добротвірській ТЕС сумарною встановленою потужністю 4607,5 МВт.
Зазначимо, що сьогодні також повинен був пройти конкурс з продажу держпакету Київенерго, але пізніше цей конкурс перенесли на 9 грудня.
Нагадаємо, вчора Міненерго України вибрало переможців конкурсів на концесію цілісних майнових комплексів держпідприємств Свердловантрацит і Ровенькиантрацит (Луганська область). Переможцем стали ДПЕК Ровенькиантрацит і ДПЕК Свердловантрацит, підконтрольні групі СКМ Ріната Ахметова. Вони взяли великі вугільні підприємства в концесію на 49 років.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас