Нафта торгується різноспрямовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта торгується різноспрямовано

Енергетика
160
Світові ціни на нафту демонструють змішану динаміку в п'ятницю на тлі побоювань інвесторів щодо зменшення поставок з Ірану у разі розширення санкцій стосовно цієї країни, а також на збереженні напруженості навколо боргової кризи в Європі. Про це свідчать дані торгів.
Вартість січневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 8:50 мск підвищилася на 0,48 долара, або на 0,5%, - до 96, 65 доларів за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,17 долара, або на 0,16%, - до 107,61 долара за барель.
Євросоюз має намір на засіданнях 1 і 8 грудня обговорити запропоновані Францією санкції щодо Ірану, які передбачають замороження коштів іранського ЦБ і припинення закупівель у цій країні нафти.
США в понеділок продовжили розширювати список санкцій стосовно Ірану, заборонивши американським громадянам і компаніям вести бізнес з представниками нафтохімічної індустрії Ісламської Республіки. Пізніше (слідом за США) Великобританія і Канада оголосили про введення додаткових санкцій, що стосуються кредитно-фінансового і нафтопереробного секторів Ірану.
"Ринок нафти демонструє досить неоднозначну динаміку у зв'язку з ризиками, пов'язаними з ситуацією навколо Ірану. Риторика навколо ядерної програми країни в останні тижні підтримувала зростання цін на нафту", - говорить експерт Mirae в Гонконзі Гордон Кван (Gordon Kwan), цитований агентством Bloomberg.
У той же час певний негативний вплив на настрій учасників торгів продовжує надавати боргова криза в Європі, розбіжності щодо заходів виходу з якої знову дали про себе знати напередодні під час зустрічі лідерів ФРН, Франції та Італії в Страсбурзі. Глава уряду Німеччини Ангела Меркель розкритикувала ідею введення єдиних держоблігацій єврозони. Вона підкреслила, що нові облігації, які отримали також назву "облігації стабільності", повністю вирівняють членів єврозони, що не буде відображати реального стану справ в окремих економіках регіону.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас