iTrader: Індекс Української біржі за підсумками дня виріс на 2,76% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Індекс Української біржі за підсумками дня виріс на 2,76%

Фондовий ринок
133
У четвер, 24 листопада, торги на українському фондовому ринку завершилися в зеленій зоні. Індекс Української біржі закрився зростанням на 2,76% на рівні 1528,17 базисного пункту, індекс ПФТС додав 0,72% і закрився на позначці 576,84 пункту.
"Фондові ринки сьогодні відкрилися впевненим зростанням, незважаючи на вчорашнє слабке закриття американських майданчиків, де основні фондові індекси продемонстрували зниження на 2-2,5% перед святом Дня подяки, чому сприяла слабка статистика витрат населення і падіння індексу споживчої довіри" , - розповідає Ігор Сабадаха, начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader.
За відсутності американських гравців європейські інвестори отримали можливість відіграти помірно позитивну статистику з динаміки ВВП європейських країн, а також дані інституту IfO, які перевищили попередні показники і прогнозні значення - бізнес-клімат оцінюється на рівні 106,6 пункту, поточний стан економіки - 116,7, і індекс очікувань - 97,3 пункту. ВВП Німеччини, за попередньою оцінкою, у третьому кварталі виріс на +0,5%, у Великобританії ВВП продемонстрував таку ж динаміку, додавши +0,5% в минулому кварталі.
З позитивних новин по Єврозоні варто відзначити майже досягнуту згоду правлячої коаліції у ФРН про введення євробондів, але за умови посилення пакту про стабільність євро. З негативних - заяву рейтингового агентства Standard & Poor's, яке повідомило про те, що боргові проблеми Японії можуть призвести до зниження рейтингу країни. Аналітики S&P заявили, що фінансове становище Японії погіршується щодня, а її державний борг цього року може перевищити $13 трлн. Зараз рейтинг країни за версією S&P - "AA-" з негативним прогнозом, при цьому в серпні агентство Moody's вже знизило рейтинг країни на один щабель до "Aa3". Міжнародний валютний фонд так само відзначив, що Японія стоїть перед ризиком несподіваного зростання прибутковості бондів. Крім цього, агентство S&P знизило рейтинг Португалії до "ВВ +" з "ВВВ-", який наразі перебуває в розряді спекулятивних. На цьому тлі португальські держоблігації продовжили зниження, а їх прибутковість підвищилася до 11,38%.
На тлі цих подій торги на ринках проходили різноспрямовано. Позитивний тон початку сесії до обіду змінився на негативний і вже до закінчення дня європейські ринки перебували в червоній зоні. Індекси DAX і FTSE100 демонстрували зниження в середньому на 0,55%, САС40 просів на 0,23%.
Український ринок знову виглядав набагато краще від сусідів, а Індекс українських акцій додав за день більше 41 пункту на активних покупках акцій Укрнафти (+8,85%), Єнакіївського метзаводу (+8,73%), Алчевського меткомбінату (+8, 55%) і Концерну Стирол (+8,11%). Зниженням закрилися торги акціями Крюківського вагонобудівного заводу і Ясинівського КХЗ, які просіли на 2,29% і 1% відповідно. Грудневий ф'ючерс на індекс UX подорожчав сьогодні на 0,35% і торгувався на закритті за ціною 1455,0 грн. Загальний обсяг торгів на Українській біржі склав сьогодні 160 млн. грн., частка термінового ринку склала 82 млн. грн.
Завтрашній торговий день почнеться на тлі публікації блоку макроекономічних даних Японії. Згодом протягом дня не очікується важливої макростатистики, у зв'язку з чим торги будуть проходити в умовах зниження волатильності і скорочення обсягів позицій перед вихідними.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас