ЄБРР виділяє Україні 200 млн. доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР виділяє Україні 200 млн. доларів

49
2003 року Європейський банк реконструкції та розвитку планує домовитися з українською стороною про надання кредитів на суму 200 млн. євро для реалізації проектів у приватному та державному секторах економіки. Про це сказав сьогодні на прес-конференції директор бізнес-групи ЄБРР у країнах Південної й Східної Європи та Кавказу Олівьє де Камп, передає кореспондент "Оглядача".
За словами де Кампа, загальна сума кредитів повинна скласти 1 млрд. євро. При цьому 60 % суми буде надано для реалізації проектів у приватному секторі економіки, а 40 % — у державному.
Він зазначив, що під час візиту делегації представників ЄБРР в Україну було досягнуто домовленості з урядом України про фінансування низки проектів. Зокрема, обговорювалося питання про реалізацію проекту з модернізації Старобешівської теплоелектростанції. "Цей проект є ключовим у переліку нових проектів", — сказав де Камп.
Крім того, представники ЄБРР обговорювали з урядом України реалізацію проектів у секторі агробізнесу. Ці проекти повинні сприяти прискоренню процесів, пов'язаних із кредитуванням села через комерційні банки. У секторі енергетики обговорювалися питання, пов'язані з інвестуванням систем електропередач. Делегація ЄБРР також обговорювала питання, стосовні реалізації проектів із поліпшення систем водопостачання в Херсоні.
З міністром транспорту України обговорювалося питання реалізації 4-х проектів, стосовних постачання устаткування для модернізації залізничних колій, проведення ремонтних робіт з автотраси МО-6, а також із модернізації порту Іллічівськ.
За словами де Кампа, під час візиту прем'єр-міністра України Віктора Януковича до Великобританії 3 квітня передбачається підписати спільний протокол між Україною та ЄБРР. Источник: Обозреватель
За матеріалами:
Воля.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас