В оренду дозволять брати не більше 10 тис га на район? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В оренду дозволять брати не більше 10 тис га на район?

Нерухомість
320
Закон про ринок землі парламентарі розглядатимуть на початку грудня, щоб із нового року документ уже набув чинності. Таке припущення зробили у Держагентстві земельних ресурсів. Адже депутати повернули проект, аби його доопрацювали спеціалісти.
Погрішностей у законі про ринок земель виявили забагато. Передусім у Держагентстві земельних ресурсів планують скоригувати список претендентів на купівлю наділів - викреслити з нього фермерські господарства. Підправлять і розміри паїв, які віддаватимуть в одні руки. А перед купівлею обіцяють примусити майбутнього власника заповнити декларацію. Обмежать й кількість гектарів, які можна буде взяти в оренду.
Микола Калюжний, заступник голови Держагентства земельних ресурсів:
"Сьогодні є пропозиції - максимум 5 тис. гектарів на один район. У нас по нашій Конституції, по нашому закону немає території сільської ради, де ми могли обмежити б на території, ми можемо обмежити площу тільки на території одного району. Я думаю, що вона буде не менше 10 тисяч га"
У законопроекті з'явиться й норма про створення Державного земельного банку. У НБУ обіцяли посприяти. Зокрема, ділянка, кажуть, зможе слугувати її власнику заставою. А ставки за кредитом не перевищуватимуть восьми відсотків.
Олексій Ткаченко, директор департаменту банківського нагляду НБУ:
"Створений спеціалізований державний банк буде в змозі запропонувати сільгоспвиробникам та переробникам сільгосппродукції отримання на пільгових умовах довгострокових кредитів для розвитку тваринницької галузі та логістики, а також відновлення основних фондів. Короткострокових кредитів на поповнення оборотних коштів"
У профільному державному агентстві прогнозують: щойно мораторій на продаж угідь сільгосппризначення скасують, як на ринку відразу з'явиться пропозиція орієнтовно на три мільйони гектарів. Проте, стартова ціна чорноземів буде низька. Тому чиновники радять не квапитися із продажем паїв.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас