Бразилія тимчасово заборонила американській Chevron видобувати нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразилія тимчасово заборонила американській Chevron видобувати нафту

Енергетика
334
Уряд Бразилії тимчасово заборонив американській компанії Chevron видобувати нафту на своїй території, повідомляє BBC.
Національне нафтове агентство (ANP) вирішило призупинити діяльність Chevron в Бразилії, поки не з'ясується причина розливу нафти біля узбережжя Ріо-де-Жанейро.
Бразильський уряд оштрафував Chevron за витік на $28 млн.
Міністр навколишнього середовища Бразилії Ізабелла Тейшейра заявила, що Chevron можуть очікувати нові штрафи, якщо розслідування виявить інші порушення.
ANP також відхилив прохання Chevron дозволити буріння глибоководних свердловин на родовищі Фраді.
Агентство побоюється, що буріння "може становити небезпеку для навколишнього середовища", що збільшується через буріння більш глибоких свердловин.
Розлив нафти на бразильському шельфі біля узбережжя Ріо-де-Жанейро стався 8 листопада, за попередніми даними Chevron, у воду потрапило спочатку 2,4 тис. барелів нафти, проте незалежні оцінки на порядок вищі.
Бразильська влада вважає, що розлив в даний час перебуває під контролем, а нафтова пляма скоротилася до двох квадратних кілометрів. Голова ANP Аролду Ліма сказав, що аварія була "серйозною, але невеликою". За його словами, вона "не йде ні в яке порівняння" з торішнім розливом нафти в Мексиканській затоці.
В останні роки в Бразилії були виявлені глибоководні родовища, що містять мільярди барелів нафти. Бразилія, зазначає BBC, може стати одним з п'яти провідних виробників нафти в світі.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас