Білорусам заборонили виїжджати часто за кордон на своїх авто - щоб не вивозили бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусам заборонили виїжджати часто за кордон на своїх авто - щоб не вивозили бензин

Енергетика
624
Уряд Білорусії прийняв постанову, відповідно до якої виїжджати за межі Митного союзу на одному і тому ж автомобілі з Білорусії можна буде один раз на вісім днів.
До цієї постанови білоруси могли виїжджати за кордон на своєму авто не частіше одного разу на 5 днів.
"Нова постанова прийнята для посилення заходів з обмеження вивозу з країни автомобільного палива та стабілізації обстановки в пунктах пропуску через держкордон Білорусі", - заявили агентству "Інтерфакс-Захід" у прес-службі білоруського уряду з посиланням на рішення Ради міністрів.
Там пояснили, що до товарів для особистого користування, що вивозяться з території Білорусії фізичними особами за межі митної території Митного союзу, не відноситься автомобільне паливо у випадках: виїзду фізичної особи, що керує автомобільним транспортним засобом, більше одного разу протягом 8 діб; вивезення автомобільного палива одним і тим же автомобільним транспортним засобом більше одного разу протягом 8 діб, незалежно від того, якими особами було здійснено вивезення такого автомобільного транспортного засобу в цей період.
Дія цього положення постанови не поширюється на співробітників дипломатичних представництв, консульських установ, міжнародних організацій, представництв цих організацій і членів їх сімей при пред'явленні дипломатичних (службових) паспортів або інших документів, що підтверджують їх статус.
Дані обмежувальні заходи не торкнуться також фізичних осіб, які працюють в державних органах та організаціях, а також військовослужбовців, співробітників Слідчого комітету, органів внутрішніх справ, органів і підрозділів з надзвичайних ситуацій, органів фінансових розслідувань, які направляються у службові відрядження за кордон при пред'явленні виписок з рішень відповідних органів і (або) посвідчень, виданих цими організаціями.
Обмежувальні заходи також не поширюються на працівників державних організацій держав-членів Митного союзу, розташованих на території іноземних держав, водіїв автотранспортних засобів, що здійснюють міжнародні перевезення пасажирів, працівників юридичних осіб, а також інших фізичних осіб за наявності поважних причин відповідно до прийнятого Державним прикордонним комітетом та Державним митним комітетом рішення.
Постановою Радміну міністерству внутрішніх справ доручено вжити "дієві заходи з недопущення порушень правил дорожнього руху та громадського порядку на територіях, прилеглих до автодорожніх пунктів пропуску через державний кордон Білорусії, забезпечити постійне патрулювання місць стоянок автотранспорту, що виїжджає з країни".
Міністерство транспорту і комунікацій спільно з МВС, Держприкордонкомітетом, облвиконкомами має обладнати стоянки перед автодорожніми пунктами пропуску через держкордон Білорусі, розширити під'їзні шляхи до них, виділити спеціальний коридор для транспортних засобів громадян країн Митного союзу, йдеться в документі.
Концерну "Белнефтехим" доручено вжити заходів з обмеження продажу автомобільного палива - не більше 200 л на один вантажний транспортний засіб на автозаправних станціях, розташованих на прикордонній території.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас