Уряд Білорусії в черговий раз обмежує вивезення автомобільного палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Білорусії в черговий раз обмежує вивезення автомобільного палива

Енергетика
396
Уряд Білорусії в черговий раз обмежує вивезення автомобільного палива за межі країни, повідомив прем'єр-міністр Михайло Мясникович під час відвідання ВАТ "Мінський автомобільний завод".
Прем'єр заявив, що 17 листопада підписав постанову, "щоб не раз на п'ять, а раз на вісім днів виїжджати за кордон, за винятком тих, хто їде у відрядження, виконує свої функціональні обов'язки або працює за договором найму".
Постанова поки ще не опублікована, тому що проробляються механізми для її введення. За словами Мясниковича, через диспаритет цін міжнародні автоперевізники активно почали вивозити дизпаливо з Білорусії для перепродажу. Він підкреслив, що ціна палива в Білорусії "відрізняється приблизно на 1,5 дол./л у порівнянні з Польщею, Литвою, Латвією". Тобто, коли ємність бака становить від 1 т, то перевізник може отримати дохід не менше 1,5 тис. дол., пояснив він.
Мясникович повідомив, що через це різке зростання реалізації дизпалива в Білорусії і нафтозаводи вийшли на негативний баланс, тому що "не можуть виручити необхідну кількість рублів, щоб їх конвертувати і купити нові партії нафти".
Перепродажем палива займаються і водії легкових автомобілів, сказав прем'єр. Він пригрозив, що цей "вигідний бізнес" будуть припиняти, тому що він "приносить шкоду для економіки".
Уряд Білорусії за дорученням Президента Олександра Лукашенка вже приймав постанову про обмеження вивезення фізособами автопалива з 11 червня ц.р. Відтоді, якщо хтось вивозить його частіше одного разу на 5 днів, то платить мито. Норма не поширюється на працівників диппредставництв, консульств; осіб, які працюють в органах державного управління; виїжджають на лікування при пред'явленні документів, водіїв-міжнародників і т.д. Ці норми не діють стосовно громадян, які виїжджають до Росії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас