Фондовий ринок: премаркет від інтернет-брокера iTrader (18.11.) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок: премаркет від інтернет-брокера iTrader (18.11.)

Фондовий ринок
96
У п'ятницю, 18 листопада, перед відкриттям торгів на українському фондовому ринку сформувався помірно-негативний зовнішній інформаційний фон. Напередодні американські індекси завершили день зниженням: DJIA знизився на 1,13% до 11770,70 пункту, S&P 500 просів на 1,68% до 1216,13 пункту, NASDAQ втратив 1,96% і закрився на рівні 2587,99 пункту.
Агресивні розпродажі в останню годину торгів були викликані попередженням агентства Fitch про те, що подальше поширення боргової кризи в Європі може мати серйозний негативний вплив на великі американські банки. Сьогодні ф'ючерси на основні фондові індекси торгуються поблизу нульових позначок.
В Італії вчора було приведено до присяги новий уряд, в Греції новий уряд також отримав вотум довіри в парламенті. Незважаючи на це, інвестори не впевнені, що це є вирішенням проблем, тому що план довгострокового подолання боргової кризи, як і раніше, відсутній. Вчора пройшли розміщення держоблігацій Іспанії та Франції. Іспанія розмістила 10-річні бонди за рекордною ставкою, що склала 6,975% річних. Франція розмістила 5-річні держпапери, при цьому попит на боргові зобов'язання країни серйозно впав, а прибутковість підвищилася.
Американська макростатистика вчора вийшла кращою від очікувань, однак це не поліпшило настрої інвесторів. Кількість первинних звернень за допомогою з безробіття знизилася на 5 тис., тоді як очікувалося зростання показника. Число новобудов скоротилося на 0,3%, прогнозувалося зниження будівництва нових будинків на 7,3%.
Азіатські індекси знижуються четверту торговельну сесію поспіль. Крім європейських проблем, інвестори реагують на попередження китайської банківської комісії про можливе погіршення кредитоспроможності підприємств будівельного сектора. Нафта Brent сильно знизилася під час торгів у четвер, втративши понад $3, вранці в п'ятницю ф'ючерс торгується на рівні $108,3. Зранку був опублікований індекс цін виробників Німеччини, який у жовтні зріс на 5,3%, що відповідало прогнозам аналітиків.
Сьогодні під час сесії не очікується публікації важливої макроекономічної статистики. Незначний вплив на ринки можуть мати такі дані:
15:15 в США виступить з промовою Президент ФРБ Нью-Йорка Вільям Дадлі.
17:00 - США - Індекс випереджальних економічних індикаторів - жовтень. Прогноз: 0,6%. Попереднє значення: 0,2%.
20:15 - в США виступить з промовою Президент ФРБ Далласа Річард Фішер.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас