Українські фондові індекси в четвер вранці знижуються, відіграючи зовнішній негатив — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові індекси в четвер вранці знижуються, відіграючи зовнішній негатив

Фондовий ринок
103
Український ринок акцій у четвер вранці відкрився в "червоній зоні" після зниження світових майданчиків на заяві Fitch про істотні ризики для банків США у зв'язку з європейською борговою кризою: індекс "Української біржі" (УБ) в перші п'ять хвилин торгів просів на 1,49% - до 1,49 пункту, індекс ПФТС - на 0,22%, до 600,49 пункту.
За словами фахівця департаменту інтернет-трейдингу "Драгон Капітал" Дмитра Михайлусенка, заява Fitch сприяла закриттю американських майданчиків у середу в "мінусі", тим самим вплинувши на ранкові настрої українських ринків у четвер.
Експерт також вважає, що торги на українському ринку останнім часом проходять спокійніше, ніж на закордонних біржах, так як його учасники дезорієнтовані кількістю новин, переважно з єврозони.
Серед внутрішніх чинників експерт зазначив спекуляції на чутках щодо домовленостей України і Росії про зниження цін на газ. Зокрема, такі чутки підігрівають інтерес інвесторів до паперів концерну "Стирол".
За коментарем аналітиків інтернет-брокера iTrader, тиск на фондові ринки продовжує чинити зростання прибутковості держоблігацій Італії та Іспанії, значно збільшує ризики сьогоднішнього розміщення десятирічних іспанських паперів.
На ПФТС вранці пройшли угоди з акціями Укрсоцбанку (-3,07%), Авдієвського коксохімічного заводу (-2,39%), "Азовсталі" (-1,49%) і Алчевського меткомбіна (-0,81%) .
На УБ в четвер вранці спостерігаються розпродажі по всіх ліквідних акціях.
За словами аналітика інвесткомпанії "ТАСК" Олексія Климчука, найбільше зниження демонструють акції Укрсоцбанку (-3,76%), акції Ясинівського коксохімічного заводу (-4,28%), Авдієвського коксохіму (-1,64%).
Більш стримане зниження демонструють папери генкомпаній: акції "Центренерго" втрачають 0,26%, "Донбасенерго" - 1,11%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас