Москва пропонує Берліну енергетичний пакт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москва пропонує Берліну енергетичний пакт

Енергетика
305
Росія пропонує Німеччині розширити співпрацю в сфері енергетики та укласти з цією метою широкомасштабний альянс. Наша країна готова разом з німецькими партнерами взяти участь у будівництві, фінансуванні та експлуатації електростанцій, заявив в інтерв'ю газеті Süddeutsche Zeitung міністр енергетики Росії Сергій Шматко. За його словами, Москва зацікавлена у поглибленні взаємодії у формі двосторонніх угод.
Пропозиція була несподіваною в нинішній ситуації, зауважує видання. Адже останнім часом відносини між Росією і Західною Європою в сфері енергетики загострилися. Європейський Союз намагається протистояти експансії "Газпрому" на ринках. Крім того, між російським концерном і німецькими споживачами, наприклад, компанією E.ON, виник конфлікт з приводу цін на газ. З застереженнями у зв'язку з російсько-німецькою кооперацією виступили антимонопольні відомства.
Агентство AFP звертає увагу на слова Шматка про те, що Німеччині після виходу з атомної енергетики знадобляться нові електростанції загальною потужністю від 10 до 12 гігават. Стільки електроенергії можуть зробити від 10 до 15 великих станцій. "Ми готові фінансувати великомасштабні проекти", - запевнив Шматко. За оцінками експертів, мова йде про гігантські суми. Для будівництва нових електростанцій знадобляться інвестиції в розмірі до 15 мільярдів євро.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас