Швейцарський Credit Suisse передав дані рахунків 130 клієнтів в рамках розслідування Мін'юсту США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарський Credit Suisse передав дані рахунків 130 клієнтів в рамках розслідування Мін'юсту США

Кредит&Депозит
480
Другий за розміром швейцарський банк - Credit Suisse - передав дані рахунків декількох американських клієнтів в рамках розслідування, ініційованого Міністерством юстиції США. Перевірка стосується послуг, наданих приватним клієнтам банку з американським громадянством. Як повідомили цього тижня представники Credit Suisse, банк діє відповідно до запиту швейцарського уряду, який зажадав деталізовану інформацію щодо рахунків декількох американських клієнтів. Уряд Швейцарії, в свою чергу, посилався на запит влади США, яка попросила розкрити дані щодо рахунків кількох громадян країни, що, імовірно, переховуються від сплати податків.
Представники Credit Suisse відмовилися повідомити, про яку кількість клієнтів йде мова, проте швейцарські ЗМІ з посиланням на повідомлення неназваного джерела зазначили, що банк інформував про рахунки 130 осіб, передає Reuters.
Міністерство юстиції США почало розслідування діяльності другого за розміром швейцарського банку в липні 2011 р. У лютому ц.р. влада США звинуватила чотирьох співробітників Credit Suisse Group в пособництві при ухилянні від сплати податків американськими клієнтами. За даними слідства, вони допомогли платникам податків приховати від Вашингтона активи на суму 3 млрд дол
Раніше аналогічні розслідування були розпочаті відносно діяльності найбільшої фінансової групи Європи - HSBC, швейцарського банку Julius Baer і базельського Basler Kantonalbank.
15 червня 2010 парламент Швейцарії схвалив угоду про передачу США банківських даних клієнтів, підозрюваних в ухиленні від сплати податків. Угода передбачає передачу даних 4 тис. 450 вкладників UBS AG податковим органам США. Крім того, кредитор дав згоду на виплату США 780 млн дол штрафів в рамках досудового врегулювання суперечки.
У 2009 р. влада США заявила, що обсяг незадекларованих коштів на рахунках клієнтів одного тільки UBS становить майже 15 млрд дол Однак пізніше Федеральний адміністративний суд Швейцарії ухвалив, що уряд не мав права передавати дані про вкладників американській владі, погодившись при цьому на розкриття банківської таємниці.
Швейцарія прийняла закон про банківську таємницю, яка гарантує конфіденційність відомостей про внески у швейцарських банках, ще в 1935 р. Тим часом Євросоюз і США чинять тиск на Швейцарію, наполягаючи на більшій прозорості банків і вимагаючи розкриття інформації про громадян, які використовують рахунки в швейцарських банках для ухилення від сплати податків.
За законами США, громадяни повинні надавати в податкову службу дані про всі іноземні рахунки, що перевищують 10 тис. дол Порушникам загрожують штрафи до 50% від суми на незареєстрованому рахунку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас