iTrader: Індекс Української біржі підстрибнув більш ніж на 7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Індекс Української біржі підстрибнув більш ніж на 7%

Банківські метали
176
Останній торговий день тижня на українському фондовому ринку завершився упевненим зростанням біржових індексів. За підсумками сесії індекс Української біржі виріс на 7,18% і закрився на рівні 1603,98 базисних пункту, індекс ПФТС зміцнився на 2,29% до позначки 578,33 пункту.
Після різкого падіння котирувань на фондових майданчиках кількома днями раніше, сьогодні відновлення ринків продовжилося. Як і раніше, в центрі уваги інвесторів знаходиться Євросоюз і боргові проблеми країн, що входять до нього, однак паніка в Європі поступово сходить нанівець, а зростання цін на сировинних ринках підштовхує вгору котирування акцій. "Основним драйвером руху фондових індексів сьогодні знову виступила Італія, де продовжилося зниження прибутковості державних облігацій після досягнення рекордних максимумів за кілька днів до цього. Сьогодні під час торгів прибутковість італійських 10-річних облігацій продовжила падати і досягла рівня 6,66%", - говорить Ігор Сабадаха , начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader.
Основні фондові індекси сьогодні більшу частину дня перебували в плюсі і закриття європейських та українських майданчиків пройшло в "зеленій" зоні - комерсанти зберігають оптимізм на тлі призначення нового прем'єр-міністра Греції, а також у зв'язку з успішним голосуванням з приводу бюджету Італії на 2012 рік, після якого повинна відбутися відставка Сільвіо Берлусконі. Увечері Сенат Італії схвалив ключовий закон про бюджет, прийняття якого було основною умовою відставки чинного прем'єр-міністра. Голосування Палати депутатів, нижньої палати парламенту, намічено на суботу. На цих новинах європейські індекси завершують день зростанням: британський FTSE 100 зростає на 1,63%, німецький індекс DAX додає більше 3%.
Впевнене зростання на відкритті продемонстрували також і американські майданчики. На тлі публікації індексу споживчої довіри від університету Мічигану, значення якого виявилося максимальним і за останні чотири місяці склало 64,2 пункту (прогноз 61,5 пунктів), основні американські індекси додають в середньому близько 2%.
Хвиля позитиву на закордонних майданчиках дозволила і вітчизняному фондовому ринку продемонструвати впевнену висхідну динаміку. Після невеликої корекції в першій половині дня, український ринок рушив до нових вершин і вже до кінця сесії досяг максимальної за останні два місяці позначки, протестувавши на міцність рівень 1600 пунктів на закритті торгів.
Покупки сьогодні переважали в більшості акцій українського фондового ринку, що дозволило багатьом паперам сформувати локальні максимуми, а деякі акції оновили максимальні позначки останніх трьох місяців і виросли в ціні на кілька десятків відсотків. Серед паперів індексного кошика Української біржі лідерами зростання сьогодні стали акції Ясинівського коксохімічного заводу, які злетіли вгору на 46,66%, на другому місці папери Авдієвського коксохіму, що подорожчали на 22,87%. Папери Донбасенерго та Укртелекому зросли сьогодні на 16,76% і 15,32% відповідно. Грудневий ф'ючерс на Індекс українських акцій UX виріс на 5,94% і торгувався на закритті за ціною 1550,0 грн. Загальний обсяг торів на Українській біржі сьогодні склав 266 млн. грн., частка термінового ринку склала 142 млн. грн.
Наступного тижня очікується збереження висхідної динаміки на ринках, а інвестори продовжать уважно стежити за ситуацією в Єврозоні. Серед очікуваних макроекономічних даних, які вплинуть на настрої інвесторів, буде інформація про розмір ВВП Німеччини, а також дані про роздрібні продажі і рівні інфляції в США.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас