РФ потрібно 1,5 трлн дол. для розвитку видобутку нафти до 2035р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ потрібно 1,5 трлн дол. для розвитку видобутку нафти до 2035р

Енергетика
154
РФ буде потрібно $1,5 трлн для розвитку видобутку нафти до 2035 року, повідомила глава Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Марія Ван дер Ховен на презентації щорічного звіту організації в Сколково.
"Поки Росія є одним з найбільших постачальників нафти, проте видобуток нафти в Західному Сибіру буде падати і для її заповнення країні потрібно буде виходити на нові території. Для цього будуть потрібні істотні інвестиції порядку $1,5 трлн до 2035 року", - сказала вона.
За її словами, при збереженні нинішньої податкової системи інвестиції у видобуток в Східному Сибіру будуть нижчими, ніж це необхідно.
Глава МЕА також наголосила на важливості енергоефективності для Росії. "Великий обсяг енергії в Росії використовується неефективно. Якщо економія енергоресурсів досягне хоча б рівня європейських країн, то Росія зможе заощадити до однієї третини річного споживання енергоресурсів, а по природному газу - обсяг порівнянний з нинішнім експортом", - повідомила Ван дер Ховен.
Говорячи про альтернативну енергетику, присутній на презентації заступник міністра енергетики РФ Анатолій Яновський зазначив, що при ціні нафти більше $50 за барель біоенергетика в Росії вже стає конкурентоспроможною.
Він зазначив, що російські компанії набувають потужності з вироблення енергії від сонячних променів за кордоном. Крім того, в Росії працює спільне підприємство з Siemens з вітряної енергетики.
Також Яновський додав, що на наступні прогнози МЕА мають вплинути вступ Росії до СОТ, а також створення Митного союзу і єдиного економічного простору. "Ці два чинники вплинуть, правда, поки невідомо як, на прогнози щодо російської енергетики", - підкреслив Яновський.
У свою чергу заступник директора департаменту міжнародного співробітництва Міненерго РФ Юрій Барон повідомив, що спостерігаються деякі відмінності оцінок, зроблених МЕА і міністерством енергетики Росії. "Було б цікаво розглянути їх причини на експертному рівні і налагодити співпрацю з цього питання", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас