Нафта торгується різноспрямовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта торгується різноспрямовано

Енергетика
148
Світові ціни на нафту демонструють змішану динаміку в процесі торгів п'ятниці на тлі економічних даних із США і невизначеності, що зберігається стосовно боргових проблем єврозони. Про це свідчать дані бірж.
Вартість грудневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на торгах у Нью-Йорку збільшилася на 0,36%, або на 0,35 долара, - до 98,13 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,12%, або на 0,14 долара, - до 113,57 долара за барель.
Як стало відомо з даних звіту Мінпраці США у четвер, число первинних заявок на допомогу з безробіття в країні за тиждень, що завершився 5 листопада, знизилося на 10 тис. - до 390 тис. Також були опубліковані дані щодо дефіциту зовнішньоторговельного балансу США в вересні 2011 року, який склав 43,1 млрд доларів, зменшившись з серпневого показника в 44,9 млрд. Подібна статистика розцінюється інвесторами як ознака прискорення темпів відновлення найбільшої світової економіки.
У той же час зберігається невизначеність щодо здатності влади Італії та Греції прийняти і реалізувати зобов'язання зі стабілізації економічної ситуації та подолання боргових проблем. Пізніше в процесі торгів стануть відомі підсумки засідання верхньої палати парламенту Італії, яка розгляне в п'ятницю проект закону, спрямованого на стимулювання економіки країни. Проект включає в себе, зокрема, погоджені з керівництвом ЄС антикризові заходи.
"Невизначеності, як і раніше, багато, проте котирування (марки WTI) все одно спробують взяти "планку" в 100 доларів за барель", - прогнозує брокер Newedge Group в Токіо Кен Хасегава, якого цитує агентство Bloomberg.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас