Європа випередить США і стане найбільшим імпортером нафти до 2015р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа випередить США і стане найбільшим імпортером нафти до 2015р

Енергетика
213
Євросоюз, як очікується, в 2015 році стане найбільшим світовим імпортером нафти, потіснивши США, прогнозує Міжнародне енергетичне агентство (МЕА).
Передбачається, що імпорт нафти в США істотно скоротиться в найближчі роки через введення нових стандартів споживання палива для легкових і вантажних автомобілів, а також збільшення власних обсягів виробництва нафти і газу, заявив головний економіст МЕА Фатіх Біроль.
"США будуть все менш вразливі у випадку різких коливань нафтових цін. Однак залежність від імпорту нафти, що зростає в інших країнах, посилює стурбованість вартістю імпорту та забезпеченням поставок", - зазначив Ф. Біроль на прес-конференції в Лондоні.
Як пише New York Times, ЄС не залишиться головним споживачем нафти надовго - починаючи з 2020 року його змінить Китай.
У короткостроковій перспективі попит на нафту ослабне через уповільнення темпів економічного зростання по всьому світу.
Згодом світ все більше залежатиме від невеликого числа нафтовидобувних держав. За оцінками МЕА, виробництво нафти буде здебільшого рости в Іраку, Саудівській Аравії та Бразилії. Близький Схід і Африка забезпечать більше 90% зростання нафтовидобутку.
В опублікованому в середу щорічному огляді МЕА World Energy Outlook прогнозується середня ціна нафти в 2035 році на рівні $120 за барель.
Видобуток нафти з традиційних джерел до 2035 року, як очікується, скоротиться до 68 млн бар./добу, при цьому попит на нафту підніметься до 99 млн бар./добу з 87 млн бар./добу в 2010 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас