Україна в рамках роуд-шоу представила в США нацпроект "LNG-термінал" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна в рамках роуд-шоу представила в США нацпроект "LNG-термінал"

Енергетика
337
Делегація Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України 8 листопада в Х'юстоні (США) представила лідерам світового нафтогазового ринку національний проект "LNG-термінал". Про це повідомили в прес-службі Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України.
У повідомленні наголошується, що презентація проекту пройшла в рамках роуд-шоу "Найкращі інвестиційні можливості в 2011 році в Україні".
Зокрема, учасниками презентації стали американські компанії Halliburton, Cameron, Baker Hughes, Kvaerner. Зазначені компанії оцінили можливості співпраці на різних стадіях реалізації проекту: від будівництва метановозів до участі в поставках скрапленого газу.
"Презентація стала фактичним початком входження світових лідерів нафтогазового ринку в Україну. Це також свідчення високої уваги міжнародного бізнесу до реалізації національних проектів", - сказав голова Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів.
У свою чергу, як зазначив голова координаційної ради Національного проекту "LNG-термінал" Віталій Дем'янюк, "презентація викликала позитивну реакцію серед потенційних інвесторів. Найбільше інвесторів зацікавили моделі прибутковості проекту "LNG-термінал" і шляхи постачання газу в Україну".
Як повідомляло джерело, у вересні компанія Socoin (Іспанія) виграла тендер на розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) будівництва в Україні морського терміналу з приймання скрапленого природного газу (LNG-терміналу).
Нагадаємо, на сьогоднішній день потенційними місцями розташування терміналу є 5 майданчиків: наземний LNG-термінал - майданчик біля Одеського припортового заводу в районі порту "Південний" (Одеська область), наземний LNG-термінал - майданчик біля нафтового терміналу ВАТ "Укртранснафта" в районі порту "Південний"; наземний LNG-термінал в районі м. Очаків (Миколаївська область); наземний LNG-термінал в береговій зоні Березанського лиману (Миколаївська область); офшорний LNG-термінал у районі м. Одеса (у відкритому морі).
Майбутній LNG-термінал в Україні не буде "конфліктувати" з проектом AGRI (проект з доставки азербайджанського газу до Європи через чорноморське узбережжя Грузії, де газ буде скраплюватися і танкерами по морю доставлятися в Румунію і далі в Західну Європу).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас