В Україні подешевшає брендований бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні подешевшає брендований бензин

Енергетика
953
Брендований бензин коштуватиме для українців дешевше, обіцяють в Антимонопольному комітеті. Наразі оператори, які переважно торгують імпортним пальним, завищують його вартість. Щонайменше, на 1,00 - 1,80 грн. Протягом вересня на АЗС бензин продавали по 11 гривень за літр.
В АМКУ запевняють, що ціни на бензин зростають навіть за умови стабільного курсу долара та вартості сирої нафти на світовому ринку. Тому ще 26 жовтня комітет попередив операторів, аби упродовж 10 днів вони зменшили розцінки на бензини, дизпальне не скраплений газ. Фахівці порахували: приміром А-95 для споживачів має коштувати не більше ніж 9 гривень 66 копійок. До того ж, трейдери мають резерв пального і можуть собі дозволити зниження вартості.
Василь Цушко, голова АМКУ: "Если рекомендации не будут выполнены, будут возбуждены, точнее открыты, мы не возбуждаем, мы открываем дела, по расследованию этих всех скажем так, если это они допустят не выполнения наших рекомендаций, тогда применяются другие санкции до 10% от годового оборота, поэтому, я думаю, компании на это не пойдут" .
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас