Український ринок акцій вранці у середу не розгубив оптимізму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій вранці у середу не розгубив оптимізму

Фондовий ринок
64
Український ринок акцій вранці у середу відкрився зростанням за індексом "Української біржі" (УБ) на заявах прем'єра Італії Сильвіо Берлусконі про готовність піти у відставку і даних про сповільнення інфляції в Китаї.
Станом на 11:00 кч індекс "Української біржі" зріс на 1,67% до 1523,17 пункту, індекс ПФТС - на 0,15% до 567,66 пункту.
Серед лідерів зростання на УБ акції Єнакіївського металургійного заводу (+3,32%) і Стаханівського вагонобудівного заводу та "Донбасенерго" (обидва +0,86%). Акції "Азовсталі" просіли на 0,71%, "Мотор Січі" - на 0,58%.
На ПФТС більше від інших зросли папери Єнакіївського метзаводу (+8,2%) і Алчевського меткомбінату (+2,67%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "ТАСК" Андрій Шевчишин, позитивним імпульсом на відкритті ринків стала обіцянка прем'єр-міністра Італії С.Берлусконі про готовність піти у відставку. Крім того, ринки підтримало сповільнення темпів інфляції в КНР.
За прогнозами аналітика в першій половині дня варто очікувати висхідної динаміки на тлі позитивної кон'юнктури на зовнішніх фондових і сировинних майданчиках. Разом з тим, є ймовірність фіксації прибутку гравцями до рівнів відкриття або трохи нижче.
Інвестиційний керуючий інвесткомпанії "Драгон Капітал" Олег Дрижак вважає, що увага інвесторів також прикута до загрозливо швидкого зростанню прибутковості італійських суверенних облігацій, що може вибити ринок з його поточного спокійного стану.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас