Нафта дорожчає на тлі новин з Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на тлі новин з Італії

Енергетика
683
Світові ціни на нафту збільшуються в середу на тлі заяви прем'єра Італії Сильвіо Берлусконі про намір піти у відставку. Про це свідчать дані торгів.
Вартість грудневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на торгах у Нью-Йорку станом на 9:22 мск збільшилася на 0,05%, або на 0,06 долара, - до 96,86 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,34%, або на 0,39 долара, - до 115,39 долара за барель.
Про плани покинути пост глави уряду Берлусконі оголосив напередодні. При цьому він зазначив, що планує піти тільки після затвердження парламентом заходів бюджетної економії, голосування за якими відбудеться наприкінці листопада - на початку грудня. Як очікується, прийняття пакету заходів дозволить підтримати третю за величиною економіку єврозони і знизити ймовірність поширення боргової кризи.
Певний вплив на котирування чорного золота роблять побоювання щодо загроз, які несе стабільності на Близькому Сході ядерна програма Ірану. "В даний час є вірогідність серйозних перебоїв з поставками (що змушує інвесторів скуповувати нафтові активи)", - сказав аналітик Fat Prophets в Сіднеї Девід Леннокс, слова якого наводить агентство Bloomberg.
У середу ринки очікують статистики від Міністерства енергетики США з комерційних запасів нафти на складах країни за минулий тиждень. За неофіційними даними Американського інституту нафти, запаси пального знизилися на 1,5 млн барелів, дистилятів - на 2,9 млн барелів, а запаси нафти, навпаки, зросли на 148 тис. барелів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас