Український ринок акцій завершив торговельний тиждень слабким зростанням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій завершив торговельний тиждень слабким зростанням

Фондовий ринок
120
Український ринок акцій завершив торговельну сесію п'ятниці невпевненим зростанням біржових індикаторів: індекс "Української біржі" (УБ) за підсумками торгів зріс на 0,06% - до 1449,03 пункту, індекс ПФТС - на 0,61%, до 552,04 пункту.
Обсяг торгів на УБ склав 98,8 млн грн, на ПФТС - 4,2 млн грн.
У лідерах зростання серед "блакитних фішок" на УБ акції Авдіївського коксохімічного заводу (+1,77%), "Азовсталі" (+1,73%) і "Укрнафти" (+1,26%). Найбільше просіли папери концерну "Стирол" (-2,69%), Укрсоцбанку (-1,93%) і "Донбасенерго" (-1,11%).
Індексний кошик ПФТС за підсумками торгів порівну розділився на дві зони. Найбільше при цьому підвищилися котирування акцій Єнакіївського метзаводу (+7,27%) і Ясиновського коксохізаводу (+5,22%), а найбільше зниження зафіксовано по паперах Маріупольського заводу важкого машинобудування (-34,89%), Райффайзен Банку Аваль (-5,7%) і "Центренерго" (-3,06%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" фахівець департаменту довірчого управління інвестгрупи "Сократ" Антон Левинський, український ринок акцій у п'ятницю зумів утримати завойовані днем раніше позиції всупереч невизначеності на світових майданчиках.
На думку експерта, основним негативним чинником була відсутність єдиної думки серед учасників G20 про участь Міжнародного валютного фонду (МВФ) у вирішенні боргових проблем. Багато хто з представників деяких країн відмовився від переговорів з огляду на невизначену ситуацію з Грецією.
Схожої думки дотримується і аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, який вважає, що результати саміту дали зрозуміти, що наповнити ресурсами Європейський фонд фінансової стабільності (ЕFSF) буде складно. Так, канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що деякі країни "великої двадцятки" готові вкладати кошти в ЕFSF.
За словами аналітика, місія МВФ, яка достроково покинула Україну, так і не дала рекомендацій щодо надання чергового траншу стабілізаційного кредиту. Разом з тим, реакція фондового ринку на новину виявилася мінімальною.
Експерт також вважає, що тиск на ринки зробила публікація слабких даних щодо промислових замовлень в Німеччині в жовтні, тоді як статистичні дані щодо ринку праці США виявилися нейтральними.
На думку начальника інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader Ігор Сабадаха, наступного тижня варто очікувати продовження висхідної динаміки, а увага інвесторів, як і раніше, буде спрямована на ситуацію в єврозоні, що і буде чинити на ринки значний вплив.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас