Українські індекси в п'ятницю вранці продовжують зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські індекси в п'ятницю вранці продовжують зростання

Фондовий ринок
90
Українські фондові індекси в п'ятницю вранці продовжують зростання в рамках наміченої напередодні тенденції до підвищення: індекс "Української біржі" (УБ) до 10:35 за Києвом знизився на 1,17% - до 1465,05 пункту, індекс ПФТС - на 0, 03%, 548,86 пункту.
У лідерах зростання в індексі УБ вранці були акції Єнакіївського метзаводу (+5,21%), Крюківського вагонобудівного заводу (+3,71%) і "Мотор Січі" (+2,14%).
На одній угоді знизилися тільки акції Укрсоцбанку (-0,37%).
На ПФТС серед індексних паперів операції пройшли лише з акціями Авдієвського коксохімзаводу (+1,85%) та Алчевського меткомбінату (+1,44%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керівник напрямку з роботи з VIP-клієнтами інвесткомпанії "Драгон Капітал" В'ячеслав Орлюк, позитивний зовнішній фон сприяє зростанню котирувань на українських фондових майданчиках з початку торгів, проте надалі сесія проходитиме з оглядкою на європейські індекси і напрямок руху американських ф'ючерсів.
"На настрої інвесторів протягом торгової сесії, в першу чергу, будуть впливати новини з-за лаштунків європейського саміту в Каннах, що триває вже другий день. Оптимізм інвесторам, крім того, може підвищити статистика США щодо ринку праці, оприлюднення якої очікується в цей день", - сказав він.
На думку експерта, в центрі уваги учасників при цьому будуть найбільш ліквідні індексні папери, а краще від ринку, наслідуючи приклад європейських "колег", швидше за все, будуть торгуватися акції банківського сектора, які "мінусували" напередодні.
У той же час експерт не відкидає і фіксації прибутку по окремих паперах напередодні вихідних.
Керівник відділу аналітики інвесткомпанії "Велес Капітал" Ліна Ольмезова, в свою чергу, зазначила, що значна перекупленість на українських фондових майданчиках вже дещо розрядилася, і зростання покупок при тестуванні індексом УБ рівня 1380 пунктів напередодні говорить про зниження ризиків подальшого розвитку на ринку низхідної тенденції.
Крім того, експерт прогнозує, що індикатор біржі найближчим часом може протестувати рівень 1500 пунктів.
Разом з тим, аналітик інвесткомпанії "ІФГ Капітал" Олексій Сидоров вважає, що в п'ятницю сприятливий зовнішній фон можуть нівелювати внутрішні новини: місія МВФ достроково залишила Україну через небажання уряду виконувати раніше узгоджені умови щодо надання кредиту, що підвищує ймовірність швидкої девальвації гривні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас