Відсьогодні в Україні заборонено валютне кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відсьогодні в Україні заборонено валютне кредитування

Кредит&Депозит
1845
Сьогодні, 3 листопада, набув чинності закон № 3795-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання відносин між кредиторами і споживачами фінансових послуг", яким забороняється валютне кредитування.
Як повідомлялося, цей закон Верховна рада ухвалила у новій редакції 22 вересня, а президент підписав 13 жовтня.
Документ спрямований на удосконалення нормативного регулювання для підвищення захисту прав кредиторів, вкладників банків і споживачів фінансових послуг з метою зниження рівня ризиків фінансової системи та частки проблемних активів у портфелі банківських установ і забороняє надання споживчих кредитів в іноземній валюті на території України.
Крім того, закон передбачає усунення колізії між нормами закону про заставу, що передбачає стягнення заставного майна на основі виконавчого напису нотаріуса, і закону про забезпечення вимог кредиторів, норми якого не вказують на виконавчий напис нотаріуса як підставу для звернення про стягнення рухомого майна боржника.
Як передбачається, особі, що виселяється за необслуговування кредиту на житло, надається постійне житлове приміщення, вказане у рішенні суду. Також позичальник не зобов'язаний сплачувати кредитору додаткові комісії та збори, які не були зазначені в договорі; а також кредитор не має права відмовити позичальникові у прийнятті платежу при достроковому погашенні кредиту і не може встановлювати будь-яку плату за це.
Варто зазначити, що дія закону поширюється тільки на нові договори, які були укладені після набуття ним чинності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас