В Кишиневі стверджують, що домоглися знижки на російський газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Кишиневі стверджують, що домоглися знижки на російський газ

Енергетика
111
Молдова і ВАТ "Газпром" домовилися про зниження ціни на газ, який поставляється в республіку, стверджує молдавський віце-прем'єр, міністр економіки Валерій Лазер.
"Знаю точно, що Молдова отримає знижку, залишається подивитись, наскільки вона буде істотна", - сказав Лазер в середу після засідання уряду.
Разом з тим він зазначив, що не бере участі у переговорному процесі. "У найближчі дні може бути представлена інформація, але тільки вже з вуст прем'єра. Ми виконали зобов'язання, і дійшли до певних поступок. Всі матеріали були представлені прем'єру", - сказав віце-прем'єр.
"У найкоротші терміни прем'єр-міністр Володимир Філат може надати деталі, тому як він взяв "під крило" процес переговорів з "Газпромом", - додав Лазер.
Міністр зазначив, що "раніше Молдавія зобов'язалася на 100% оплачувати існуючий тариф".
"Якщо навіть і є певні запізнення, ті болючі реформи, які були впроваджені, дозволили зупинити накопичення боргів. Загалом Молдавія виконала зобов'язання. Було складно. Все лягло на плечі споживача, але ми підготували поле для одержання більш вигідних умов імпорту газу", - сказав він.
У четвертому кварталі 2011 р. Молдова імпортує газ за ціною $400,47 за тисячу кубометрів. Влада веде переговори з укладення договору на імпорт газу з 2012 р. терміном на три-п'ять років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас