Українські фондові індекси завершили сесію середи різноспрямовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові індекси завершили сесію середи різноспрямовано

Фондовий ринок
84
Українські фондові індекси в середу завершили торги різноспрямовано: індекс "Української біржі" (УБ) на тлі зростаючих серед інвесторів надій на рішення саміту G20 за підсумками дня додав 2,82% і склав 1425,96 пункту, в той же час індекс ПФТС не підтримав оптимізму і завершив сесію зниженням на 0,09% - до 535,4 пункту.
Торговий оборот на фондовому ринку УБ склав 97,8 млн, ПФТС - 219,9 млн грн.
На УБ всі індексні папери завершили сесію зростанням, лідерами підвищувальної динаміки при цьому були акції Алчевського меткомбінату (+6,4%), Єнакіївського метзаводу (+5,86%) і концерну "Стирол" (+5,43%).
На ПФТС найбільше за підсумками дня підвищилися акції Маріупольського заводу важкого машинобудування, котирування яких на двох угодах злетіли на 57,89%.
Значне зростання серед індексних паперів біржі, крім того, продемонстрували акції Алчевського заводу важкого машинобудування (+5,54%), Крюковського вагонобудівного заводу (+3,18%) і "Азовсталі" (+2,96%).
У "червоній зоні" завершили сесію папери "Західенерго" (-3,85%) і Полтавського гірничо-збагачувального комбінату (-0,56%), з якими було укладено всього по одній угоді.
Найбільш активно в індексному кошику ПФТС торгувалися акції Укрсоцбанку (+0,16%).
Індекс Варшавської фондової біржі WIG-Ukrain у середу знизився на 1,28% - до 770,81 пункту при обсязі торгів в 13,935 млн злотих. У лідерах падіння були акції "Вести" (-3,62%), "Індустріальної молочної компанії" (-2,79%) і "Астарти" (-2,79%).
Із зростанням завершили сесію тільки акції "Агротону" (+1,74%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик брокерського дому "Відкриття" Леонід Білозерський, очікування результатів засідання Комітету з відкритих ринків ФРС США, і виступи Бена Бернанке дали можливість "бикам" поспекулювати на можливості введення чергового раунду кількісного пом'якшення.
"Оголошення про початок нового етапу стимулювання економіки США вже за результатами сьогоднішніх зборів - малоймовірно, але натяки з боку глави ФРС про можливість вливання ліквідності в наступних періодах може спровокувати хвилю покупок", - сказав він.
Експерт при цьому вважає, що в разі відновлення на ринку сприятливої кон'юнктури гравці в першу чергу будуть накопичувати позиції по паперах Алчевського меткомбінату та "Мотор Січі".
"Ціна акцій цих емітентів традиційно найбільш чутлива до поліпшення ситуації на ринку", - зазначив Л.Білозерський.
Згідно з прогнозом начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader Ігор Сабадаха, якщо голова ФРС Бен Бернанке під час виступу пообіцяє нові заходи стимулювання економіки США, це може викликати чергове ралі на фондових майданчиках. Однак якщо заяви будуть нейтральними, фондові індекси цілком можуть піти в "мінус", додав він.
Аналітик інвесткомпанії "ІФГ Капітал" Олексій Сидоров в свою чергу зазначив, що поліпшенню ринкової кон'юнктури також сприяло зниження напруження ситуації навколо "грецьких проблем".
Як повідомив аналітик, посилаючись на повідомлення офісу президента Франції, країни ЄС на майбутньому саміті G20 дадуть зрозуміти Греції, що єдиний спосіб вирішення проблем країни - реалізація досягнутих угод.
Аналітик ІГ "ТАСК" В'ячеслав Іванишин прогнозує, що в четвер на українських фондових майданчиках найбільш імовірна бічна тенденція з перевагою млявою позитивної динаміки.
Фондові ринки вже відіграли несподівану новину про проведення референдуму в Греції та за відсутності інших негативних новин, ймовірно, продовжать підвищення, вважає експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас