Діяльність "Лівели" протягом 2004-2010 рр. завдала держбюджету збитків на 2,9 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Діяльність "Лівели" протягом 2004-2010 рр. завдала держбюджету збитків на 2,9 млрд грн

Енергетика
463
Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань розслідування обставин і наслідків діяльності на українському ринку нафтопродуктів компанії "Лівела" та інших пов'язаних з нею юридичних осіб за час своєї роботи встановила факт недоотримання державним бюджетом України протягом 2004-2010 рр. від "Лівели" 2,9 млрд грн податкових надходжень. Про це РБК-Україна повідомив голова ТСК Роман Зварич.
"Ця проблема пов'язана з так званими держгарантіями на звільнення від сплати різних форм податків та обов'язкових платежів спільними підприємствами з іноземними інвестиціями, зокрема, дочірнім підприємством "Лівела" (українсько-польської компанії "Тайстра"). Пов'язана була ця діяльність з ввезенням нафтопродуктів, несплатою ПДВ та інших платежів. Позиція "Лівели" і основного підприємства "Тайстра" була підтримана різними судами, деякими судами була відкинута", - пояснив він.
За словами голови ТСК, членів комісії дивувала недостатньо активна позиція деяких органів влади, зокрема, податкової адміністрації Полтавської області та митних органів. Разом з тим, комісія не змогла встановити факти корупційних дій з боку чиновників. "Комісія встановила, що є досить серйозна проблема в чинному законодавстві, яка дозволяла окремим судам виносити "проблемні", дискусійні рішення.
Але вони дискусійні тому, що саме законодавство не менш проблемне і не менш дискусійне, вимагає негайного втручання в нормативно-правову базу для того, щоб раз і назавжди цю проблему закрити", - зазначив Зварич.
Також він повідомив, що Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань розслідування обставин і наслідків діяльності на українському ринку нафтопродуктів компанії "Лівела" та інших пов'язаних з нею юридичних осіб має намір на засіданні у вівторок, 15 листопада, затвердити остаточний звіт про роботу комісії і схвалити відповідну постанову для розгляду у Верховній Раді 18 листопада.
"Наступне - найбільше і, я сподіваюся, таки останнє - засідання буде технічне. Це буде остаточна редакція самого звіту, прийняття висновків для затвердження Верховною Радою і схвалення постанови для розгляду у Верховній Раді 18 листопада. Бажано, щоб ці всі документи надійшли на погодження до ВР не пізніше середи (16 листопада)", - сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас