Азаров: Ціна російського газу для України перевищує ціну газу для Німеччини на 200 дол. без харківської знижки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Ціна російського газу для України перевищує ціну газу для Німеччини на 200 дол. без харківської знижки

Енергетика
835
Ціна російського газу для України перевищує ціну газу для Німеччини на $200 без харківської знижки, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час розширеного засідання Кабінету міністрів у Києві в середу.
"Зараз ціна російського газу для України без урахування харківської знижки - це приблизно $546. Порівняємо, за якою ціною одержує газ Німеччина, а вона купує газ по $346, будучи розташованою більш ніж на 2 тис. км далі від російського кордону", - сказав прем'єр.
У зв'язку з цим він в черговий раз нагадав про невигідні газові контракти з Російською Федерацією, зазначивши, що держава щороку витрачає мільярди гривень на покриття різниці між ціною імпортованого газу і ціною його реалізації населенню і теплокомуненерго.
"Ми утримуємо тарифи на ЖКГ послуги... Якщо ми не досягнемо домовленості з Російською Федерацією, то чи довго ми ще зможемо утримувати цю різницю в тарифах, яка становить 16 млрд грн на рік?", - зазначив М.Азаров.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас