Експерт розповів, скільки буде коштувати бензин наступного року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, скільки буде коштувати бензин наступного року

Енергетика
2697
Наступного року вартість бензину марки А-95 може підвищитися до 12,5 гривень за літр. Таку думку на прес-конференції висловив директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн, повідомив УНН.
За його словами, це відбудеться у випадку, якщо уряд введе захисні мита щодо іноземних нафтопродуктів, а Верховна Рада підтримає ініціативу про підвищення акцизів на бензин на 10%.
"За умови введення додаткового мита на бензин у розмірі 130 євро за тонну, а на дизельне паливо - 80 доларів за тонну, за нашими розрахунками, вартість бензину в роздробі зросте приблизно на 1 гривню 30 копійок за літр. Дизельне ж паливо відповідно подорожчає на 80 копійок", - підкреслив С. Куюн, додавши, що підвищення вартості пального можливо хіба що в наступному році.
Він також зазначив, що підвищення вартості бензину на 10 копійок додасть до вартості моторного палива ще 10 копійок.
"Це песимістичний сценарій. Якщо ж ні додаткових мит не буде, ні акцизи не зростуть, то, за нашими прогнозами, наступного року бензин буде коштувати не дорожче 10,5 грн/л і не дешевше 10 гривень", - зазначив експерт.
Нагадаємо, що у Верховній Раді зареєстрований законопроект про підвищення акцизів на бензин на 10%. Зі свого боку українські НПЗ вимагають введення захисних мит на імпортні нафтопродукти. Поки щодо цих питань рішень не прийнято.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас