Яценюк вимагає від Азарова та Арбузова виправдатися за розрахунки з РФ за газ в рублях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк вимагає від Азарова та Арбузова виправдатися за розрахунки з РФ за газ в рублях

Енергетика
1165
Депутат Верховної ради, лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк (фракція Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона") закликає прем'єр-міністра Миколу Азарова і голову Національного банку Сергія Арбузова відзвітувати в парламенті про підстави для домовленостей з Росією про можливість розрахунків за імпортований Україною газ в російських рублях. Про це він сказав, виступаючи в Раді.
"Ми вимагаємо, щоб голова Національного банку разом з міністром фінансів та прем'єр-міністром України відзвітував в парламенті, хто їм давав право змінювати українську гривню на російський рубль. Якщо вони хочуть змінити розрахунки, нехай тоді переводять розрахунки за російський газ в українську національну валюту, тобто в гривню", - заявив депутат.
На думку Яценюка, перехід у розрахунках за газ на російські рублі фактично означає перехід України під протекторат Росії. "Перехід на розрахунки в російських рублях означає тільки одне: вже не потрібно вступати в митний союз (ЄЕП), це вже фактично валютний союз і російський національний банк буде контролювати всі розрахунки України, в тому числі і за природний газ", - додав він.
Парламентарій вважає, що керівництво Кабміну має пояснити депутатам, чому Україна відмовилася стати членом переговорної групи зі вступу Росії до Світової організації торгівлі. "Відмова брати участь у цій групі означає відмову від економічних вимог України до Росії, а саме, ми не можемо продавати наші товари в Росію, ми не можемо отримати новий (газовий) контракт з Росією, ми не можемо домогтися зняття цілої низки митних зборів на ввезення українських товарів", - підкреслив депутат.
Яценюк вважає, що чинний Кабмін продемонстрував свою неефективність і непрофесіоналізм, тому Азаров повинен подати у відставку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас