Нафта дешевшає четверту сесію поспіль на новинах з Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає четверту сесію поспіль на новинах з Греції

Енергетика
462
Світові ціни на нафту в середу продовжують зниження четверту торговельну сесію поспіль на тлі повідомлень про те, що грецький уряд в цілому підтримав вимогу прем'єр-міністра Георгіоса Папандреу про проведення референдуму щодо пакету допомоги країні з боку ЄС, свідчать дані торгів.
Вартість грудневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 8:21 мск знизилася на 0,76 долара, або на 0,82%, - до 91, 43 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,58 долара, або на 0,53%, - до 108,96.
Прем'єр-міністр у понеділок оголосив, що план Євросоюзу списати Греції трохи менше третини 360-мільярдного боргу в обмін на нову багаторічну програму економії підлягає народному обговоренню.
Пізніше міжнародне рейтингове агентство Fitch заявило, що вважає референдум загрозою стабільності Греції і єврозони загалом. За оцінкою аналітиків, референдум може привести до скасування програми "затягування поясів" в Греції, що, в свою чергу, підвищить ризик її дефолту і виходу з єврозони.
"Проблеми в єврозоні залишаються основним чинником, що обумовлює динаміку як фінансових ринків, так і ринку нафти, - сказав експерт Purvin & Gertz Inc. Віктор Шум агентству Bloomberg. - Невизначеність в економіці буде чинити тиск на вартість нафти".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас