На АЕС "Фукусіма-1" відбулась ядерна реакція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На АЕС "Фукусіма-1" відбулась ядерна реакція

Енергетика
2574
В одному з реакторів аварійної японської АЕС "Фукусіма-1" зафіксована ядерна реакція. Представники Tepco, компанії-оператора АЕС, оголосили, що в пробах повітря, узятих в реакторі, виявлено радіоактивний газ ксенон, поява якого є ознакою реакції розпаду.
У реактор розпочато впорскування борної кислоти, що знижує інтенсивність реакції. При цьому вони підкреслили, що підвищення температури, тиску, а також рівня радіації в цьому реакторі не зафіксовано. "Реактор стабільний", - заявив прес-секретар Tepco, додавши, що подія, на думку компанії-оператора АЕС, ніяк не відіб'ється на графіку робіт з ліквідації наслідків аварії на "Фукусіма-1".
Аварія на "Фукусіма-1" сталася в березні 2011 року, коли в результаті землетрусу і викликаного ним цунамі на АЕС вийшли з ладу системи автоматичного охолодження реакторів. Навколо станції різко підвищився радіаційний фон. Мешканці населених пунктів, розташованих у радіусі 20 кілометрів від "Фукусіма-1", були евакуйовані.
На даний момент на "Фукусіма-1" ведуться роботи з зупинки аварійних енергоблоків. В кінці жовтня компанія Tepco заявила, що їй вдалося впритул наблизитися до "холодної зупинки" реакторів - температура в енергоблоках опустилася нижче 100 градусів Цельсія і залишається на цій же позначці протягом досить довгого часу. Повне очищення реакторів від залишків палива, за оцінками експертів, після "холодної зупинки" займе ще не менше 30 років.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас