Фондовий ринок: премаркет від інтернет-брокера iTrader (01.11.) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок: премаркет від інтернет-брокера iTrader (01.11.)

Фондовий ринок
89
У вівторок, 1 листопада, перед відкриттям української торговельної сесії сформувався помірно-негативний зовнішній інформаційний фон, а відкриття торгів очікується з пониженням котирувань. Напередодні торги на американських майданчиках завершилися значною корекцією біржових індексів. DJ просів на 2,26% до 11955,00 пунктів, S&P 500 знизився на 2,47% до 1253,30 пункту, NASDAQ втратив 1,93% і закрився на позначці 2684,41 пункту.
Негативний вплив на настрої інвесторів продовжують надавати боргові проблеми країн Єврозони. Незважаючи на оголошені минулого тижня заходи подолання боргової кризи, в понеділок почала значно зростати прибутковість за держоблігаціями Італії та Іспанії, що змусило ЄЦБ почати їх скупку. Також одним з основних відкритих питань є джерела розширення капіталу Європейського фонду фінансової стабільності.
Переговори з цього питання з Китаєм заходять в глухий кут. Радник президента Франції Н.Гено заявив, що Європа не піде на поступки Китаю, про які йшлося раніше, в обмін на фінансову підтримку. У свою чергу голова КНР Ху Цзіньтао відповів, що у Європи достатньо ресурсів для подолання бюджетно-боргової кризи і вона сама зможе вийти з ситуації, що склалася. Зіпсувало настрій учасників ринку і оголошення про банкрутство однієї з найбільших міжнародних брокерських компаній - MF Global, яка активно працювала на фінансовому ринку Єврозони, в основному з держоблігаціями Італії.
Невизначеність на ринки привнесла також інформація про те, що уряд Греції має намір в січні 2012 року провести референдум, на якому буде поставлено питання - чи потрібно країні скорочувати державні витрати в обмін на фінансову допомогу міжнародного співтовариства. На тлі публікації позитивної статистики щодо індексу PMI виробничого сектора Китаю, торги на азіатських ринках завершилися на негативній території. Японський Nikkei втратив 1,5%, гонконгський індекс Hang Seng на закритті демонстрував зниження на 2,5%. Торги на російському фондовому ринку почалися також у червоній зоні. Індекс РТС на початку сесії знижується майже на 2%, ММВБ втрачає 1,13%.
Торги в Європі почалися з падіння: індекс DAX на відкритті -3,4%, FTSE100 -2%, CAC40 -3,6%.
Сьогодні очікується така макростатистика:
В США почнеться засідання FOMC з питання монетарної політики, яке завершиться завтра після закриття європейської торговельної сесії.
11:30 - Великобританія - Зміна обсягу ВВП, р/р - 3 квартал. Прогноз: 0,4%. Попереднє значення: 0,6%.
16:00 - США - Індекс ділової активності в промисловому секторі - жовтень. Прогноз: 52. Попереднє значення: 51,6.
16:00 - США - Зміна витрат на будівництво - вересень. Прогноз: 0,3%. Попереднє значення: 1,4%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас