Португалія має намір попросити "Трійку" змінити умови програми фіндопомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португалія має намір попросити "Трійку" змінити умови програми фіндопомоги

Казна та Політика
262
Португалія збирається звернутися до Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду (МВФ) з проханням внести зміни до угоди про пакет фінансової допомоги на 78 млрд євро, щоб воно враховувало "економічні реалії" країни, пише газета The Financial Times з посиланням на прем'єра країни Педро Пассуш Коельо (Pedro Passos Coelho).
В обмін на допомогу від ЄС і МВФ уряд Португалії зобов'язався знизити дефіцит бюджету країни до кінця поточного року до 5,9% ВВП з 9,8% ВВП в 2010 році. Кредитори погодили надання коштів Португалії в травні поточного року. Заплановані 78 млрд євро будуть надаватися протягом трьох років.
"Ми запропонуємо деякі поправки до нашої програми фінансової та економічної допомоги так, щоб вона враховувала економічні реалії та еволюцію головних макроекономічних показників", - сказав він.
Португальський прем'єр зазначив, що він виступить з таким проханням в листопаді, коли "Трійка" міжнародних кредиторів - Єврокомісія, Європейський центробанк і МВФ - буде оцінювати успіхи країни у виконанні програми скорочення витрат бюджету.
Тим часом деякі економісти і політики уточнюють, що на переговорах країна попросить про продовження термінів, за які їй необхідно консолідувати бюджет.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас