Малий бізнес може зникнути, якщо президент не ветує закон про "спрощенку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Малий бізнес може зникнути, якщо президент не ветує закон про "спрощенку"

Казна та Політика
2357
Якщо Президент України Віктор Янукович не ветує Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва)", то малий бізнес в Україні може припинити своє існування. Про це заявила Народний депутат України (фракція БЮТ - "Батьківщина"), голова Комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська.
Як повідомили в прес-службі глави парламентського комітету, за її словами, "коли готується законопроект щодо підприємництва, потрібно в першу чергу радитися з тими, кого цей закон безпосередньо стосуватиметься. На жаль, сьогодні цього не відбувається. Думка сотень тисяч підприємців - самої активної частини населення - проігнорована жменькою чиновників і провладних депутатів. Схвалений закон про спрощену систему оподаткування спрямований на знищення малого бізнесу в Україні".
Королевська зазначила, що до неї як до голови Комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва постійно звертаються представники бізнесу, громадські організації підприємців з проханням про захист малого бізнесу в Україні. Після схвалення 20 жовтня закону про спрощену систему оподаткування, на думку підприємців, вони буквально змушені виходити на акції протесту. І вже 3 листопада відбудеться перша така акція, в якій з однаковими вимогами візьмуть участь близько 250 громадських організацій з усієї країни.
"Сьогодні підприємці кажуть мені, що у них залишається один спосіб достукатися до влади - виходити зі своїми вимогами до стін парламенту і Адміністрації Президента. Якщо влада не прислухається до здорового глузду, то їй доведеться прислухатись до тисяч протестів. Вважаю, що Президент України просто зобов'язаний ветувати закон Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва)", який ставить під загрозу саме існування малого бізнесу, а тисячі підприємців-спрощенців і їх сім'ї позбавляє засобів до існування", - заявила Королевська.
Як повідомило джерело, Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва)" Верховна Рада України ухвалила 20 жовтня 2011 року.
Раніше Королевська заявляла, що спрощена система оподаткування у новому законі спрощує процедуру репресій контрольних і силових органів по відношенню до бізнесу.
Так, за її словами, в законі закріплено право податківців анулювати свідоцтво платника податку за наслідками перевірок; ставка оподаткування прив'язана до мінімальної зарплати; ліквідується фіксований патент, що призведе до того, що люди змушені будуть платити податки незалежно від того, отримали вони доходи від бізнесу чи ні. Також закон скасовує мораторій на перевірки, якого підприємці домоглися після Податкового Майдану.
"Як тільки це трапиться, орди зголоднілих силовиків кинуться на ринки оббирати підприємців", - заявила Королевська. Крім того, у законі не враховано вимогу підприємців - скасувати заборону фізичним особам-підприємцям на роботу з юридичними особами, що була введена з січня Податковим кодексом.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас