Голова КНР: У Європи достатньо ресурсів, щоб впоратися з кризою самостійно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова КНР: У Європи достатньо ресурсів, щоб впоратися з кризою самостійно

Казна та Політика
230
Голова КНР Ху Цзіньтао заявив, що у Європи достатньо ресурсів для подолання бюджетно-боргової кризи. Про це він заявив через день після того, як Пекін відмовився інвестувати в Європейський фонд фінансової стабільності (EFSF).
"Ми уважно стежимо за економічною ситуацією в цей складний період", - заявив Ху Цзіньтао за підсумками зустрічі з федеральним Президентом Австрії Хайнцем Фішером у Відні, куди китайський лідер прибув з державним візитом. - Ми переконані, що мудрість і компетенція політиків Європи дозволить їм подолати поточні проблеми".
Ху Цзіньтао зазначає, що економічна невизначеність - важливий фактор, який впливає на міжнародне співтовариство, особливо на провідні економіки, тому головними завданнями зараз є прискорення економічного зростання, забезпечення стабільності та більш тісна кооперація між країнами.
Примітно, що незважаючи на впевненість Пекіна в тому, що Європа подолає кризу суверенних боргів, КНР не поспішає внести свій внесок у стабфонд Старого Світу. Напередодні державне інформаційне агентство Сіньхуа опублікувало коментар, в якому закликає Європу не розраховувати на Китай як на рятівника від кризи. При цьому Китай залишає за собою право надати допомогу своїм європейським друзям у міру можливості, зазначалося у статті.
Нагадаємо, минулого тижня повідомлялося, що Китай, швидше за все, зробить значні інвестиції в Європейський фонд фінансової стабільності (EFSF). Як повідомили Financial Times два радники китайського уряду, рішення Пекіна буде залежати від вкладів інших держав, а також від умов, висунутих європейською стороною.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас