ОЕСР закликає G20 до рішучих дій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОЕСР закликає G20 до рішучих дій

Казна та Політика
235
Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) закликала лідерів G20 вжити рішучих заходів на майбутньому саміті, щоб повернути світову економіку на шлях зростання.
Як говориться в огляді організації, опублікованому в понеділок, важливий крок у цьому напрямку вже було зроблено - це схвалення лідерами європейських країн програми подолання кризи в регіоні, проте ці заходи повинні бути реалізовані "швидко і рішуче".
Прогноз для світової економіки без твердих заходів з боку G20 є похмурим, заявив глава ОЕСР Анхель Гурріа.
За оцінками організації, темпи зростання ВВП залишаться слабкими в країнах G20 в найближчі два роки, тоді коли темпи активності в найбільших emerging markets будуть нижчими в порівнянні з докризовим періодом.
"Невизначеність, пов'язана з короткостроковими перспективами економіки, істотно збільшилася останніми місяцями. Низка подій, особливо пов'язаних з борговою кризою в єврозоні та фінансовою політикою в США, ймовірно, будуть визначати економічну ситуацію в найближчі два роки", - відзначають в ОЕСР.
Згідно з прогнозом організації, ВВП країн G20 збільшиться в середньому на 3,9% цього року, на 3,8% - в 2012 році і на 4,6% - в 2013 році.
ОЕСР знизила прогноз зростання ВВП США на 2011 рік до 1,7% з очікуваних раніше 2,6%, на 2012 рік - до 1,8% з 3,1%.
ВВП єврозони, як очікується, збільшиться цього року на 1,6%, в 2012 році - на 0,3%, тоді коли раніше прогнозувався підйом на 2% і цього, і наступного року.
ОЕСР - одна з провідних міжурядових міжнародних економічних організацій світу, яка включає 33 найбільш розвинені країни. Наразі до неї входять Австралія, Австрія, Бельгія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ізраїль, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, США, Туреччина, Фінляндія, Франція, Чехія, Чилі, Швейцарія, Швеція, Південна Корея і Японія.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас