Росія може вступити до СОТ вже в грудні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія може вступити до СОТ вже в грудні

Казна та Політика
205
Росія розраховує завершити процес вступу до Світової організації торгівлі 15 грудня на міністерській зустрічі організації. Про це сьогодні на прес-конференції в Москві повідомив помічник президента РФ Аркадій Дворкович.
"Робоча група, якщо ми завершимо всі необхідні процедури, відбудеться вже 11 листопада, і якщо рішення робочої групи буде позитивним, то 15 грудня на міністерській зустрічі може завершитися процес вступу Росії до СОТ, ще після цього знадобиться ратифікація", - сказав Дворкович.
Він нагадав, що вчора на зустрічі президент Швейцарії Мішлін Кальмі-Ре і президент РФ Дмитро Медведєв обговорили всі розбіжності Росії та Грузії. За його словами, зараз президент Швейцарії перебуває в Тбілісі, де обговорить це питання з керівництвом Грузії.
"Сподіваємося почути результати цих консультацій найближчим часам... Якщо не буде жодних серйозних змін у позиціях, думаю, є серйозні шанси завершити цей процес найближчим часом", - сказав він.
При цьому помічник президента РФ підкреслив, що питання про встановлення грузинського митного контролю на кордонах Росії з Абхазією і Південною Осетією як умова вступу Росії до СОТ не розглядається. За його словами, йдеться про зовнішній моніторинг.
"У проектних документах, які розглядалися на зустрічі президентів Швейцарії і Росії не було жодної згадки митного контролю на кордонах (Південної Осетії, Абхазії)", - сказав Дворкович.
Він підкреслив, що Росія погоджує всі позиції з СОТ з партнерами з Митного союзу. За словами Дворковича, Росія розраховує, що вони також незабаром приєднаються до СОТ, причому синхронного схвалення в один день не потрібно. "У Казахстану процес йде трохи швидше, у Білорусі трохи повільніше", - зазначив він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас