Експерт: кібератаки підривають економіку Британії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: кібератаки підривають економіку Британії

Казна та Політика
234
Часті кібератаки на британські державні установи та промислові підприємства досягли небезпечного рівня, попередив директор однієї з головних британських розвідслужб - Центру урядового зв'язку (Government Communications Headquarters - GCHQ) Іан Лоббан.
За його словами, владі в останні кілька місяців вдалося запобігти атаці на головне зовнішньополітичне відомство країни - Форін офіс.
У замітці Лоббан зазначає, що організатори кібератак прагнуть дістати інтелектуальну власність, а також секретну інформацію, що зберігається в державних комп'ютерних системах.
Як заявив Лоббан, ситуація настільки тривожна, що "під загрозою опинилося економічне благополуччя" всієї країни.
У вівторок під егідою британського міністерства закордонних справ відбудеться міжнародна конференція з питання про співробітництво в боротьбі з цим видом злочинів.
У роботі конференції візьмуть участь провідні світові експерти у сфері комп'ютерної безпеки.
Глава Форін офісу Вільям Хейг зазначив, що Британія ставиться до зломів комп'ютерних систем так само серйозно, як і до міжнародного тероризму.
Хейг вважає, що в боротьбі зі злочинністю в інтернеті необхідно виробити "глобальну скоординовану" відповідь.
Іан Лоббан повністю згоден з таким підходом.
"Масштаби злочинів в мережі і зломів державних і промислових систем викликають велике занепокоєння", - вказує він.
"Я можу навести приклади спроб вкрасти британські ідеї і дизайн в різних сферах: інформатиці, технології, обороні, інженерній та енергетичній сферах, а також в інших галузях промисловості - з метою заволодіти комерційними таємницями, - додав він. - Подібного роду крадіжки інтелектуальної власності не тільки дорого обходяться компаніям, яких вони безпосередньо стосуються, але й становлять серйозну загрозу економічного процвітання всієї країни".
Іан Лоббан також розповів, що в результаті такої злочинної діяльності був створений чорний ринок, на якому продаються деталі кредитних карт.
Наразі "злочинці продають через інтернет украдені дані кредитних карт британців по 70 пенсів за штуку, за ціною консервної банки бобів у томатному соусі".
Як вказує глава GCHQ, організовані злочинні угруповання хакерів влаштували справжню "гонку озброєнь", щодня ​​удосконалюючи методи злому сайтів.
"На боротьбу з кібератаками уряд виділив 650 млн фунтів на найближчі чотири роки", - заявив міністр закордонних справ Вільям Хейг.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас