Парламент Ірану допитає Ахмадінежада за підозрою в економічному шахрайстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент Ірану допитає Ахмадінежада за підозрою в економічному шахрайстві

Казна та Політика
343
Парламент Ірану допитає Президента Ісламської республіки Махмуда Ахмадінежада за підозрою в участі в економічному шахрайстві, передає Associated Press. Ахмадінежад стане першим іранським Президентом, покликаним парламентом на слухання.
Раніше 73 парламентарії подали петицію з вимогою провести допит Президента на підставі звинувачень у причетності до шахрайства, пов'язаного з діяльністю Міністерства економіки країни. Так, економічне відомство підозрюється у відмиванні 2,6 млн дол. бюджетних грошей. Справа про шахрайство пов'язана з використанням підроблених документів для отримання кредиту принаймні від двох іранських державних банків для купівлі державних компаній. У цьому зв'язку міністр економіки Шамсоддін Хоссейні буде усунутий з посади 1 листопада ц.р.
Ахмадінежад і його прибічники останнім часом постійно зазнають критики з боку політичних конкурентів. Так, Есфандіарі Рахім Машаї, обраний Ахмадінежадом на роль наступника на виборах 2013 р., був змушений відмовитися від участі в передвиборній гонці після серії ганебних для його репутації звинувачень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас