Шувалов: у рубля не більше ризиків, ніж у євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шувалов: у рубля не більше ризиків, ніж у євро

Валюта
346
Рубль - стабільна валюта, заявив перший віце-прем'єр Ігор Шувалов, передає РІА "Новини".
"У рубля нітрохи не більше ризиків, ніж у євро, може навіть навпаки", - вважає Шувалов, порекомендували росіянам тримати заощадження в рублях. За словами першого віце-прем'єра, зміни цін і коливання курсу рубля "не повинні змушувати людей постійно дивитися за курсом", оскільки рубль "як ослаб сьогодні, так завтра і зміцниться". У випадку падіння ціни на нафту влада задіює резервні фонди, пообіцяв Шувалов. Купувати ж облігації європейського стабфонду Москва буде лише у випадку, якщо це збігатиметься з її власними економічними інтересами, підкреслив перший віце-прем'єр.
Відносна різка девальвація курсу рубля почалася в кінці літа. 8 серпня долар "коштував" 29,44 рубля, 12 вересня - 30,53 рубля, 19 вересня - 32,11 рубля, 3 жовтня - 32,51 рубля. Наприкінці вересня рубль досяг верхньої межі коридору бівалютної корзини - 37,5 рубля. 10 жовтня ЦБ РФ підняв верхню планку до 37,7 рубля.
Експерти Вищої школи економіки побоюються, що якщо Росію накриє "друга хвиля" світової кризи, курс долара до рубля за підсумками 2014 року може вирости до 46,6 рубля.
Напередодні середньозважений курс долара розрахунками "завтра" на єдиній торговельній сесії (ЄТС) ММВБ знизився до 29,9 рубля.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас