Путін: прямі економічні втрати через погані умови праці в РФ - близько 2 трлн рублів на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: прямі економічні втрати через погані умови праці в РФ - близько 2 трлн рублів на рік

Казна та Політика
212
Прямі економічні втрати через незадовільні умови праці в Росії складають близько 2 трлн рублів на рік, або 4,2% ВВП. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Путін, повідомляється в матеріалах урядового засідання.
Путін зазначив, що в Росії на шкідливих і небезпечних виробництвах зайнято більше 5 млн людей, або близько 40% всіх працівників промисловості. Прем'єр підкреслив, що "багато в чому це наслідок недосконалості структури економіки, відображення технологічної слабкості, відсталості деяких галузей". Путін закликав модернізувати виробництво, підкресливши, що його безпека - "найважливіша економічна і соціальна завдання".
Ще в 2007 році МОЗ РФ запропонував реформувати систему охорони праці в Росії. Концепція реформи отримала назву "Безпечна праця" і передбачає створення системи оцінки професійних ризиків. Планувалося, що у разі запуску програми до 2025 року умови праці в Росії можуть наблизитися до показників країн ЄС.
У програмі МОЗ зазначалося, що втрати економіки через несприятливі умов праці досягають майже 408 млрд рублів. На програму в 2007-2009 роках планувалося виділити понад 1,6 млрд.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас