Україна добилася компенсацій від ЄС за відмову від географічних назв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна добилася компенсацій від ЄС за відмову від географічних назв

Казна та Політика
1306
Однією з найбільш обговорюваних на переговорах з Євросоюзом про створення зони вільної торгівлі була тема використання географічних назв. У результаті українська сторона домоглася десятирічного перехідного періоду і компенсаційного пакета, над яким зараз ще йде робота. Про це в інтерв'ю повідомив уповноважений уряду України з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький.
"Причому потрібно віддати належне європейцям: ними запущений проект, найняті експерти (головним чином у галузі виноробства, але цей досвід повинен бути поширений потім і на інші сфери). Готується своєрідний каталог - на що повинні бути виділені кредитні ресурси, на що технічні", - пояснив чиновник.
Він уточнив, що це будуть європейські ресурси: "Потенційно це кредити Європейського інвестиційного банку, ЄБРР. Для підприємств, які хочуть модернізуватися. Буде складено кредитний договір, пов'язаний з модернізацією виробництва, переходом на нові торгові найменування і т.п. Якщо, умовно, ви сьогодні випускаєте шампанське, а завтра вам доведеться перейти на ігристе вино, то формально вам необхідно лише надрукувати нові етикетки".
При цьому П'ятницький додав, що "добре б, звичайно, провести дослідження, подивитися, як зміна назви позначиться на споживчому попиті. На це можуть знадобитися ресурси. В інших випадках кошти можуть знадобитися на поліпшення якості продукції. Тобто кожне підприємство повинно визначити, на що воно збирається направити свої зусилля, і під що хоче отримати ці ресурси. У нас вже є пакетна домовленість".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас