Греки незадоволені рішеннями ЄС зі списання боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греки незадоволені рішеннями ЄС зі списання боргу

Казна та Політика
1002
Більшість греків негативно оцінюють оприлюднені цього тижня рішення Євросоюзу з порятунку Греції від дефолту. Про це свідчать оприлюднені сьогодні результати опитування місцевої фірми Kapa Research для авторитетної газети Віма.
Серед опитаних греків 58,9% заявили, що ставляться до рішень негативно. При цьому 23,1% говорять, що ініціативи ЄС представляються їм швидше позитивними, і лише 12,6% раді списанню боргу і вважають його явищем суто позитивним.
Також більшість опитаних наполягає на формуванні уряду національної єдності, незважаючи на повне неспівпадання поглядів основних партій. При цьому, владна лівоцентристська партія ПАСОК, тріумфально прийшла до влади всього два роки тому на обіцянках підвищити державні витрати, показує рекордно низький рейтинг за весь час свого існування: 14,7% проти 22,2% у опозиційних правоцентристів.
Опитування проводилося 27-28 жовтня методом телефонного інтерв'ю серед кількох сотень повнолітніх жителів Греції.
Нагадаємо, у четвер ЄС оголосив про списання 50% суверенного боргу на руках приватних інвесторів, що повинно знизити борг країни приблизно на 100 мільярдів євро. Натомість Греції довелося погодитися на багаторічний жорсткий режим моніторингу її фінансів з перспективою вживання подальших жорстких заходів економії.
Раніше, на саміті ЄС прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу заявляв, що криза суверенної заборгованості - це криза не Греції, а криза зони євро.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас